A Nemzeti Együttműködési Alap segíti a Boldogulás Ösvényein Alapítvány működését

A III. Nyugat magyarországi cserkészkerület működését támogató Boldogulás Ösvényein Alapítvány 3.000.000, Ft támogatásban részesült a Nemzeti Együttműködési Alap forrásából.

A pályázat célja volt a Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében működő cserkészcsapatok közös központjának, a kerület székházának, a csapatok közös kerületi raktárának, irodájának fejlesztése.

A támogatás segítségével lehetőségünk volt a cserkészkerület központjának, szombathelyi Cserkész Székháznak működési feltételeinek javítására. A támogatás egy részét üzemeltetési költségekre fordítottuk, fűtés és világítás, így a székházat egész évben használni tudták a cserkészek, különböző programjaik megtartására, melyek közt voltak vezetői továbbképzések, lelki programok, cserkészcsapatok különböző rendezvényei (pl. csapatkarácsony, kézműves foglalkozás, őrsi gyűlések tartása). A székházban tartottuk a kerület valamennyi csapatparancsnoka számára szóló éves küldöttgyűlést is. A székházban működő irodát is rendszeresen használtuk adminisztratív feladatok ellátására.

A pályázati forrás segítségével asztalokat, szekrényeket vásároltunk. Az őrsvezetőképzéshez, illetve nomád táborok megvalósításához edényeket, szerszámokat, ponyvákat, vizeskannákat szereztünk be. Főzőedényeket vásároltunk a székházban megvalósuló programokhoz, képzésekhez.  Kiépítettük a belső informatikai hálózatot, laptopot, projektort és okos tv-t szereztünk be. A nyomtatóba tintapatront vásároltunk adminisztratív feladataink ellátásához.

A támogatást érintő időszakban több ifjúságnevelő program valósult meg a cserkész székházban, vagy abból irányítva.

Köszönjük a támogatást.

Boldogulás Ösvényein Alapítvány