2017-2018

Reggel 8 órakor összegyűltünk, mi szervezők, hogy mindent előkészíthessünk a játékokhoz. Nagyon vártuk már a cserkészeket, akik 9 körül érkeztek meg. Rövid regisztráció után mindenki bevonult a Martineum nagytermébe. Nagy örömömre kilenc cserkészcsapat vett részt a programon nyolcvan fővel. Köszönöm mindenki részvételét, illetve köszönöm a vezetőknek, hogy elkísérték cserkészeiket, külön öröm, hogy vidékről is szép számmal jelentkeztek.

Kedves Cserkészek!

Január 14-én, vasárnap tartjuk a kerületi cserkész-korosztályos napot Szombathelyen a Martineum Felnőttképző Akadémián (9700 Szombathely, Karmelita u. 1.).

Délután öt óra van. Akár csak reggel, sötétség borul a városra, mi pedig - a mai napon már másodszor - útra keltünk a Betlehemi Békelánggal. Ezúttal a szombathelyi Sarlós Boldogasszony Székesegyház volt a cél, ahol már vártak minket cserkésztestvéreink.

Hajnali négy óra van, a telefonom ébresztőjére sem volt szükségem, magamtól felébredtem. Egy lélekmelengető kávé után elindultam az autómhoz, hogy megszabadítsam a jégvirágoktól. A korai órán még békés a város, az igazak álmát alussza mindenki. Szeretek sötétben vezetni, van benne valami megnyugtató. Pláne, ha tudom, a Békeláng vár az út végén.

Az adventi készülődés keretében úgy gondoltuk, hogy egy győri idősek otthonában kézműveskedünk a lakókkal az újonc cserkészek és vezetőik segítségével. Fél 3-kor kezdtünkel gyülekezni a csapatotthon előtt, hogy közösen sétáljunk át, annak érdekében, hogy kicsit készüljünk lélekben is a programra.