Február 3-án, vasárnap ismét megtartottuk a cserkész korosztály kerületi éves találkozóját. 5 csapat több, mint 50 fővel vett részt a cserkésznapon.

Az első közös programunkhoz 4 csoportra osztottuk a résztvevőket. Lufis, labdás, cserkészcipelős és hasonló izgalmas sorversenyek után minden csoport megkapta a megérdemelt nyereményét, egy kis édességet.

A versenyek végén egy kétségbeesett, elvarázsolt királylány szaladt be a nagyterembe. Elmondta, hogy egy gonosz boszorkány elvarázsolta őt, pedig azelőtt gyönyörű volt. Megkérte a résztvevőket, hogy segítsenek rajta, ők pedig mindent meg is tettek érte a nap folyamán.

Tízóraira banánt és müzli szeletet ettünk, majd egy rövid játék után részt vettünk a vasárnapi szentmisén, illetve istentiszteleten.

Az ebéd raguleves és aranygaluska volt, ízlett a gyerekeknek, többen repetáztak is.

Délután egy forgószínpad 7 állomásán gyűjtötték össze a cserkészek a királylány visszaváltoztatásához szükséges varázsige sorait, és a varázsital hozzávalóit. Rejtvényeket, totókat, internetes feladványokat kellett megfejteni.

Ez után almát és linzert ettünk uzsonnára, de egy kis cukorka és csoki is jutott a gyerekeknek a forgószínpadon elért pontszámok szerint.

A királylány megitta az elkészített varázsfőzetet, így sikerült visszaváltoztatnunk.

A nap utolsó programja kézműves foglalkozás volt, ahol hat lehetőségből lehetett válogatni: gyöngyvasalás, viaszvasalás, gurigából szuperhősfigura-készítés, kitűző-készítés, paracordból nyakkendőgyűrű-fonás, és álarcfestés.

Aki épp nem kézműveskedett, egy szabaduló szoba feladványait fejthette meg.

Élményekkel teli napot töltöttünk együtt, remélem, hogy mindenki jól érezte magát. Itt is még egyszer köszönöm a szervezők és segítők munkáját.

 

Jó munkát!

Bodorkós-Kiss Eszter cssrt. (350.)
cserkész korosztályi vezető - MCSSZ III. Ker.

Galéria